TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Keletre nyílik Bécs kapuja. Közép-Európa kulturális képeskönyve. 1740-1918

: Keletre nyílik Bécs kapuja. Közép-Európa kulturális képeskönyve. 1740-1918

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar történelem Ausztria története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

206 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630566168

tartalom:

Közép-Európa keleti térségében mintegy 400 éven át - 1526-tól 1918-ig - a Habsburg-dinasztia tartotta kezében a hatalmat, az itt élő népek sokszor emlegetett együttélését az ő közös uralmuk borította be fényével és árnyékával. A kötet a több száz éven át birodalmi főváros Bécs kezdeményező és közvetítő szerepét vizsgálja a Habsburg-monarchia népeinek kultúrájában, elsősorban irodalmában a felvilágosult abszolutizmus korától az Osztrák-Magyar Monarchia bukását követő évtizedig. A szerző - az összehasonlító irodalomtudomány kutatási módszereit felhasználva - elsősorban az osztrák és a magyar irodalmi-kulturális törekvések ismertetésére helyezi a hangsúlyt, de nagy teret szentel a Habsburg-monarchiában élő más népek (csehek, szlovének, szerbek, stb.) nemzeti irodalma fejlődéstörténetére, széles tablóba vonva a rokon építészeti, zenei és egyéb kulturális törekvéseket, s az olvasó előtt eddig ismeretlen tényeket tár fel a szellemi kapcsolódásokról, ráhatásokról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!