TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Képes Krónika

Képes Krónika

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

213 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631513246

tartalom:

A 14. század közepén született Krónika Nagy Lajos korának szellemét tükrözi: reprezentatív magyar történelemben bizonyítani, hogy a magyar uralkodók a hun Attilától az Árpád-házi királyokon keresztül az Anjoukig azonos uralkodóház sarjai. 1358-ban keletkezett a Krónika, amelynek ismert szövege egy 1360-as években készült másolat, valószínűleg a király kérésére készült. A Krónika bibliai történetekig vezeti vissza a magyarok eredetét, foglalkozik a hun Attila életével és utódaival, beszámol a honfoglalásról és az Árpád-házi királyok sorsáról, a magyarok harcairól, a trónvillogásokról, a pogány hiedelmekről, majd a keresztény hit elterjedéséről. A Krónika kiemelkedő alakja László király szentélye. A Szent László-legendák a középkori magyar történelem középpontjába kerülnek. A Képes Krónika Károly Róbert uralkodásáig és haláláig követi a magyar történelmet. Hogy ki volt a Krónika összeállítója? Kálti Márk vagy egy ismeretlen minorita szerzetes? Mai napig tisztázatlan vitakérdés. De művével a 11-12. századi legszebb legendákat őrizte meg az utókornak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!