TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Két forradalom tüzében [Reprint]

: Két forradalom tüzében [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

501 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632823575

tartalom:

"...Azok a megállapítások, amelyeket az egykori hadügyminiszter, Böhm Vilmos először, 1923-ban megjelent Két forradalom tüzében című emlékirataiban a vezérkarban történt árulásról és ebben Julier személyes felelősségéről írt és amelyet hamarosan az egész baloldali politikai publicisztika is kritika nélkül átvett , túlságosan is leegyszerűsítőek, sommásak és így csak féligazságok lehetnek. A messzemenően és stratégiailag fölényes helyzetben támadó vörös hadsereget Landler vezérkari főnöke, Julier Ferenc gonosz árulása kergette vesztébe De Julier nem elégedett meg az egyszerű árulással. Rendelkezéseivel, a hadműveleti irányítással megkönnyítette a románok helyzetét és lelkiismeretlenül vesztükbe vitte a magyar katonákat. A főerő balszárnyát tervszerűen fedezetlenül hagyta és a román hadvezetőség, miután ismerte a fölvonulás tervét, könnyűszerrel bekerítette a mit sem sejtő, támadó vörös hadsereget21 Böhm Vilmos sorai a kudarcba fulladt támadásért a felelősséget egyértelműen Julier Ferencre hárítják...." Magyar Szemle, 1998

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!