TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Kőrösi Csoma Sándor - jelek térben és időben. Tanulmánykötet

Kőrösi Csoma Sándor - jelek térben és időben. Tanulmánykötet

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 2009

Kiadó:

Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület

Kategóriák:

Magyar történelem Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Csoma Sándor britek iránti lekötelezettsége, vagy talán ennél is inkább Moorcroftnak tett ígérete melletti kiállása valóban szerepet játszott Csoma tudományos működésében, de végtelenül leegyszerűsíti a tudós képét az, ha ezeket tartanánk legfőbb mozgatóinak. Csoma maga világosan beszél arról, hogy miért vállalta a sok nehézséget, és miért végzi tudományos munkáját. Egyik legfőbb mozgatója az az általános emberi vonás, hogy megismerjük, és felfedezzük a világot, amelyben élünk. Kőrösi szavaival "az öröm, amelyet ezen ősi dolgok tanulmányozása és titkainak felfedezése közben éreztem, meghalad minden leírást." Másik fő mozgatója hazafisága volt. Egyfelől a magyarok rokonait szerette volna megtalálni, és ezáltal dicső múltjukra fényt deríteni, másfelől pedig tudományos munkásságával hírnevet szerezni népének. Ezért történt, hogy nemzetiségét még legnagyobb tudományos műveiben is megemlítette a neve után." (Bangha Imre)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!