TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Kortársak Bajcsy-Zsilinszky Endréről

Kortársak Bajcsy-Zsilinszky Endréről

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

263 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Kortársai és barátai írják meg ebben a kötetben visszaemlékezéseiket Bajcsy-Zsilinszky Endréről, a Horthy-korszak legjelentősebb ellenzéki polgári politikusáról, aki a legnagyobb utat tette meg, amíg az uralkodó osztály, az ellenforradalmi rendszer szolgálatától eljutott a magyar nép igazának képviseletéig, az antifasiszta harc vállalásáig - s végül a sopronkőhidai mártíriumig. Mártírhalálának negyedszázados évfordulója alkalmából régi adósságot rovunk le a nagy hazafi emléke előtt. Barátai és hívei vallanak a Bajcsy-Zsilinszkyvel együtt töltött idők emlékeiről. Barcs Sándor, Illyés Gyula, Kodolányi János, Ortutay Gyula, Spectator, Tamási Áron és mások írásai sok új vonással gazdagítják az antifasiszta nemzeti ellenállás hősének portréját."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!