TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Kossuth és alkotmányterve

: Kossuth és alkotmányterve

Kiadás:

Debrecen, 1989

Kiadó:

Csokonai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Haza és Haladás

Terjedelem:

89 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963260010x

tartalom:

"Kossuth egyik legjelentősebb írásműve az az általa törökországi internáltsága idején, 1851 áprilisában kidolgozott tervezet, amelyben felvázolta, milyennek képzeli a függetlenségét reményei szerint majdan visszaszerző Magyarország jövőbeli alkotmányos berendezkedését. Kossuth alapelgondolása az volt, hogy a népfelség elvéhez társítani kell az önkormányzat elvét s gondoskodni kell arról, hogy ezek az elvek olyan alkotmányos szabályokban öltsenek testet, amelyek lehetetlenné teszik, hogy egy hatalmi kulcshelyzetbe került kisebbségi csoport a maga akaratát rákényszeríthesse a többségre, de egyben azt is lehetetlenné teszik, hogy a többség zsarnokoskodhassék a kisebbség fölött, s ezzel megteremtik a magyarok és a magyarországi nem-magyarok jövőbeli békés együttélésének alkotmányjogi biztosítékait."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!