TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Kossuth Ferencz harmincz parlamenti beszéde

, : Kossuth Ferencz harmincz parlamenti beszéde

Kiadás:

Budapest, 1906

Kiadó:

Kunossy, Szilágyi és Társa

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

302 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Amióta pedig Kossuth Lajos megtért őseihez, amióta földi porhüvelyét elhelyeztük a Kerepesi úti sírboltba, azóta köztünk él elsőszülött fia, Kossuth Ferencz. Velünk harczol. A csatasorok élén jár. És kiváló szeretetre méltó s vonzó egyéniségével maga köré gyűjti a követők, a párthívek, a barátok folyton nagyobb számmal szaporodó tömegét, a Magyarország függetlenségében hívők seregét.
Az 1894-ik év november 16-án vette át a függetlenségi párt vezetését. És ezalatt a tíz év alatt a függetlenségi párt megkétszereződött. Azelőtt soha el nem ért számra szaporodott. A párt soha nem élvezett tekintélyre tett szert, a mit mindenesetre csak Kossuth Ferencz nagy politikai előrelátásának, finom, diplomatai magatartásának lehet betudni. Kossuth Ferencz európai látkörű politikus levén, jelszava: suaviter in modo, forteter in re. Ez az oka, hogy Kossuth Ferenczet még politikai ellenfelei is tisztelik, becsülik, a magyar nép milliói pedig rajongásig szeretik, mert tudják, hogy ő az a férfiú, a ki édesatyjának zászlaját magasan lobogtatja, s a ki hivatva van arra, hogy édesatyja eszméit megvalósítsa."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

5 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!