TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Kossuth Lajos üzenete. Pesti Hirlap - anno 1841-1844

: Kossuth Lajos üzenete. Pesti Hirlap - anno 1841-1844

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Népszava Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet Sajtó

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p., 15 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A reformkor eseményeinek sorában korszak-meghatározó állomásokat is felfedezhetünk. Ilyen például az 1841-es év egyik kiemelkedő fejleménye a Pesti Hirlap megjelenése. Az újság hatására a reformkor új színnel gazdagodott, a politikai sajtó jelentkezése kiszélesítette a tájékoztatás kereteit. A sokaság, a közönség megnyerésének új eszközeként, már a nyilvánosság előtt zajlott le a különböző érvek és ellenérvek összecsapása, a vélemények egyeztetése vagy éppen ütköztetése. Erre az 1830-as években még nem volt lehetőség: A szűk keretek közé szorított tájékoztatást megtörni szándékozó, egy-egy ˝kitörési kísérlet˝ rendre meghiúsult. Az említett kitörési kísérleteket a felsőbb hatóság és a cenzúra gátolta meg, ezzel is szűk korlátok közé szorítva az újságírói hivatás gyakorlását. Kossuth Lajos a Pesti Hirlap hasábjain már 1841-ben megvalósította Deák Ferencnek azt a később egy mondatban megfogalmazott erkölcsi követelményét, amely szerint: ˝Az újságírónak hazudni nem szabad!"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!