TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Kossuth Lajos üzenetei

Kossuth Lajos üzenetei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

IKVA Könyvkiadó Kft.

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

294 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝Kossuth Lajos megannyi megnyilatkozása meggondolásra késztető, veszélyekre figyelmeztető, cselekvésre sarkalló üzenetének tekinthető. Kortársai és a visszatekintők közül sokan mindezt fontoskodással, túlfűtöttséggel, sőt szereplési vággyal magyarázták. Pedig - mint minden közéleti tevékenységnek - ennek a meghatározója is a hazája és nemzete iránti felelősségtudata volt. Eszmélésének kezdeteitől a félvak aggastyánként papírra rótt utolsó üzenetekig hazája iránti kötelességének tartotta, hogy figyelmeztesse nemzetét az általa felismert fenyegetettségére és a megmaradásához, felemelkedéséhez szükségesnek ítélt teendőire. A reformkorban mindenekelőtt azt igyekezett megértetni, hogy csak a kiváltságrendszer idejekorán és következetesen végbevitt felszámolása vezetheti az érdekegyesítés révén a rendi és nemzetiségi ellentétektől gyötört Magyarországot olyan megújuláshoz, amely képessé teszi az önvédelemre a birodalmi és külhatalmi megosztó törekvésekkel szemben. 1848-49-ben pedig az átalakulás törvénybe iktatott vívmányainak megvédésére mozgósított és annak megértetésére törekedett, hogy az önkényuralmi szándék a "rólunk, nélkülünk" döntési helyzet visszaállítására csak az együtt élő népek megbékélése és alkotmányos együttműködése esetén hárítható el.˝

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!