TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Közéleti közelharcok. 50 interjú a frontvonalban. A 168 Óra válogatott beszélgetései 2010-2011

Közéleti közelharcok. 50 interjú a frontvonalban. A 168 Óra válogatott beszélgetései 2010-2011

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 2011

Kiadó:

Scolar Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

315 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789632442969

tartalom:

"Mondhatnánk, most igazán cinkos, aki néma. De persze azt is tudjuk, hány fortélyos eszköze van az elnémításnak; jogszerű, törvényes trükk valamennyi, "nem kell félnetek, jó lesz", értjük egymást, ugyebár. Hallgatni, elhallgatni és "belátni" egzisztenciális önvédelemnek, élet és családvédelmi programnak tekinthető már a mai Magyarországon. Ennek következtében minden elgyávulás viszonylagos, és senki nem tehet szemrehányást a "kedves hallgatóknak" azoknak tudniillik, akik barátságosan az interjú kínálta lehetőséggel nem kívánnak élni - megélni akarnak, félni nem szeretnének. Ebben a helyzetben minden nyílt beszéd, őszinte szó megtöri az intézményes megfélemlítés kísérletét. Csakúgy, minden kendőzetlen vélemény és minden bátor kérdés. Általában: minden szabad eszmecsere, amely nem törődik a közéleti káoszban fölerősödő fenyegetésekkel és kockázatokkal. Ha tehát egyszer majd egy kevésbé hevült és nyugtalan Magyarország szellemtörténetének "régészei" feltárják a második Orbán-korszakot, akár ezt a könyvet is előáshatják valahonnan. Főleg ha arra kíváncsiak, hogyan kezdődött. Ők azt is tudni fogják már, meddig tartott, és mi lett a vége. Merthogy vége lesz - az kétségtelen. Ám ez a könyv nem a bizonytalan sejtések gyűjteménye, inkább annak dokumentálása, hogy az értelmiség meghatározott része 2011-ben kész volt a párbeszédre, a szóértésre, ha kellett, a szóváltásra, de akár a nyílt szembeszegülésre is. Meglehet, lesz majd köztük, aki utóbb elcsendesedik, vagy aki kedvetlenül félreáll, de java részük szerintem - éppen úgy, mint a hetilap, amelyben ez az 50 interjú megjelent - nem fog kapitulálni."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

3 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!