TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Küzdelem a török terjeszkedés ellen Magyarországon. Az 1551-52. évi várháborúk

: Küzdelem a török terjeszkedés ellen Magyarországon. Az 1551-52. évi várháborúk

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

275 p., 8 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630534517

tartalom:

˝Szántó Imre új könyvében részben eddigi publikációi, részben további kutatásai összegezéseként a török terjeszkedés elleni küzdelem eseményeit eleveníti meg. Az 1541 és 1552 közötti időszakot áttekintve arra a megállapításra jut, hogy 1551-52 egyik fontos fordulópontja 16. századi történelmünknek. Erdély újraegyesítése az anyaországgal 1551-ben, valamint a törökök előrenyomulást megállító 1552. évi egri győzelem olyan hadi és politikai eseménynek számított, amelynek alapján egy ideig reménykeltőnek ígérkezett az ország erejének a török hódítók elleni összpontosítása. A török hadjárat óriási pusztítást okozott, és nagy területi veszteségekkel járt, de a törökök katonai fölénye mégsem volt elég a Habsburgok magyarországi védőfalának áttörésére. A könyv a korszakkal foglalkozó szakembereken kívül a szélesebb olvasóközönség érdeklődésére is számot tarthat, hiszen az 1552. évi hadjárat az Egri csillagok révén is mélyen beivódott történeti tudatunkba.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!