TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Legyünk igazságosak

: Legyünk igazságosak

Kiadás:

Pécsett, 1843

Kiadó:

Lyceumi Könyvnyomó-intézet

Kategóriák:

Magyar történelem Régi nyomtatványok

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

214 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

„A zordon tél már hat nap óta tart fogva nádas magányomban, 's minden erőködésem hasztalan, hogy diadalmaskodjam a' hatalmas hófuvatokon, midőn- heted nap csillapodni tapasztalom a' vihart, 's csendes csusszanással látom haladni lakom előtt a' szánokat; örömmel léptem ki alkonyatkor falaim közöl, hogy tágasb láttéren szemléljem a' hótól borított alvó természetet; szent borzadás foga el haladtamban , midőn az egész láthatárt a hó' megmérhetetlen gyolcsával takarva, mélyén pihenni szemlélém, semmit mást mint havat 's eget láthaték, mint egykor, az éjszaki tengeren távol hazámtól, csak az eget és megmérhetlen vízet bámulám, 's benne imádám annak teremtőjét. Ezen elmerültségem a' mindenható' csudamivei' szemléléséré andalított, midőn éppen homlok a' magas hegy' ormán fölül emelkedett a' pirosló tele hold, melly látvány akaratom ellen is fövegem' megemelésére mintegy késztetett, midőn észre sem vevém a' mellékútról előttem állni Perváry ügyvéd és Tékesy birtokos urakat.”

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

6 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!