TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Lépés a sötétbe 1968

: Lépés a sötétbe 1968

Kiadás:

Eger, 2003

Kiadó:

Gonda Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

140 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632101731

tartalom:

˝E dokumentumregény Csehszlovákia 1968-as megszállását vizsgálja, magyar szemmel nézve az eseményeket. Az intervenciót szovjet nyomásra - Románia kivételével - a Varsói Szerződés hadseregei hajtották végre. Mit gondolt, hogyan élte meg a történteket az egri ezredparancsnok, a határőr százados, a tartalékos alhadnagy? Mit gondoltak a katonák? A tényt hogyan fogadta a szlovák lakosság és az ott élő magyar kisebbség? Ezekre és még sok más kérdésre keresi és adja meg a választ a szerző. Mennyire tabu ez a téma? A közös Európában lehet-e ez egyáltalán tabu, lehet-e olyan, amiről nem tanácsos vagy nem illik beszélni? Meggyőződésem, hogy nem. Közös múltunk, európaiságunk, európai tagságunk egyenesen megköveteli a múlt elemzését és lezárását.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!