TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar diplomácia a két háború között

: Magyar diplomácia a két háború között

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Magyar Történelmi Társulat

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

356 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963045516

tartalom:

"...kézenfekvő lett volna, hogy a Darányi- és az Imrédy-kormány diplomáciájának monografikus feltárásával folytassam a munkát, ellenben mindinkább úgy véltem, hogy a továbblépéshez meg kell ismernem az 1918 őszén megszületett önálló magyar külügyi szolgálat történetét. E munka eddigi eredményét tükrözik a jelen kötet első fejezetében olvasható dolgozatok. 1982-ben bécsi búvárkodásom során bukkantam rá Hory András emlékirataira, majd annak javát 1987-ben a Gondolat Kiadó jóvoltából tudtam publikálni. S amikor jöttek az újabb felkérések-kihívások - rendezzem sajtó alá az 1945. évi Bárdossy-per fennmaradt anyagát, működjek közre a húszas évek elején szintén a magyar külügyi szolgálatba felvett Boroviczény Aladár emlék iratainak magyar edíciójában -, akkor a feladatoknak mindig azzal a tudatos szándékkal igyekeztem megfelelni, hogy megint teszek egy lépést a két háború közötti magyar diplomácia történetének alaposabb megismerése irányában. Így született meg a - most a kötet második fejezetében olvasható - Hory Andrásról, Bárdossy Lászlóról, Boroviczény Aladárról rajzolt portré. A külpolitikai gondolkodás története. Igen, ez is olyan komponens, amit jól kell ismernie annak, aki korszerűbb diplomáciatörténeti szintézist akar. Az ilyen irányú tájékozódásaim szerény eredményeit foglaltam össze a harmadik fejezetbe. A negyedik - érthető módon legterjedelmesebb - fejezetbe pedig azok a dolgozatok kerültek, amelyek a két háború közötti magyar diplomácia egy-egy aspektusát iparkodnak megvilágítani..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!