TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar papírpénzek 1848-1992

, : Magyar papírpénzek 1848-1992

Kiadás:

h. n., 1992

Kiadó:

Danubius Kódex Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Numizmatika Angol nyelv Német nyelv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

383p p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9637434119

tartalom:

"Az első önálló magyar papírpénzt az 1848-49-es szabadságharc teremtette, albumunk is ezen példányok bemutatásával indul. Azonban a gyűjtők egy része által következetesen a szabadságharc emigrációs pénzei közé sorolt New York-i kiadású, úgynevezett Kossuth-dollárokat nem vettük fel a kötetbe, mivel ezek nem pénzek, hanem bonok voltak, amelyekkel Amerikában a "Magyar Alap" javára adományozott összegek átvételét ismerték el. Ezt különben a rajtuk olvasható angol nyelvű szöveg is egyértelműen kimondja. Úgyszintén nem vettük fel az albumba a különböző pénztárjegyeket, kincstárjegyeket, kölcsönkötvényeket, ha azok nem töltötték be maradéktalanul az ország általános fizetőeszközének szerepét. Ennek a követelménynek megfelelő papírpénznek az esetleges próbanyomatait felvettük a kötetbe akkor is, ha nem kerültek forgalomba."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!