TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar politika a mohácsi vész után [Reprint]

: Magyar politika a mohácsi vész után [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Holnap Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

378 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633450950

tartalom:

Bárdosi dr. Bárdossy László (Szombathely, 1890. Budapest, 1946.) diplomata, politikus, magyar miniszterelnök. 1941. február 4-én lépett a betegségben elhunyt gróf Csáky István örökébe mint külügyminiszter. Majd április 3-án, gróf Teleki Pál öngyilkosságát követen Horthy Miklós kormányzó miniszterelnökké nevezte ki. Üstökösszerű sebességgel, két hónap leforgása alatt emelkedett egy balkáni diplomáciai misszió élérl a kormányfi tisztségbe. Bárdossy szemléletét a németbarátság konzekvens változata jellemezte, amely a fenntartás nélküli német-magyar sorsközösséget a magyar külpolitika alapvet princípiumának tekintette. Elutasította a németbarátság lavírozó, egyensúlyozó változatát, amely kiskapukat kívánt hagyni a demokratikus nagyhatalmak felé. Bárdossy László a miniszterelnöki tisztségben még egy esztendt sem töltött el, amikor 1942 márciusában, a kormányzó kívánságára lemondott állásáról. Rövid hivatali ideje alatt páratlan sűrűséggel torlódtak egymásra a sorsfordító események.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!