TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar politikai emigráció 1849-1867

: Magyar politikai emigráció 1849-1867

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

378 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630924064

tartalom:

"Az időben és térben szétszóródó magyar emigráció története egységbe foglalásának nehéz feladatára alig vállalkozott a történeti irodalom. A jelentős munkák, feldolgozások ellenére jócskán maradtak kimunkálatlan részletek, fehér foltosak. Ezek csökkentéséhez kíván hozzájárulni a jelen feldolgozás is, újabb forrásokra kiterjedt kutatási eredmények értékesítésével. Az emigráció súlyos történelmi leckétől, tanulságoktól terhes történetének a maga folyamatában és összefüggéseiben való megismerése megkönnyíti Magyarország XIX. századi polgári átalakulása bonyolult fordulatainak alaposabb megértését is. A magyar politikai emigráció működése széles nemzetközi küzdőtéren zajlott, de problémafelvetése, útkeresése óhatatlanul összekapcsolódott hazai történetünk alakulásával, ahhoz illeszkedett, annak kiszakíthatatlan részét alkotja. Eszméi, gondolatai a magyar társadalmi tudatformálás részévé váltak - és még inkább azzá kellene válniuk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!