TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar századforduló. A második reformnemzedék története (1896-1914)

: Magyar századforduló. A második reformnemzedék története (1896-1914)

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

647 p.

Kötésmód:

félvászon

ISBN:

9632800354

tartalom:

A "második magyar reformnemzedék" -hez tartozó politikusokról tudósokról, gondolkodókról, írókról és művészekről írta ezt a könyvét az 1967-ben elhunyt neves történész, publicista, Horváth Zoltán. A könyv első kiadása 1961-ben jelent meg, s hősei a századforduló évtizedeiben radikális, reformer vagy egyenesen forradalmi cselekedeteikkel tettek hitvallást elveikről. Eltérő nézeteik és munkásságuk mellett egy közös törekvés hatotta át tevékenységüket: eltávolítani az ország életéből a feudális lomot. Ők készítették elő az 1918-19. évi forradalmakat, de sorsuk tragikuma: vezetőkké nem válthattak, mert az első világháború teremtette helyzetben más volt a történelmi feladat: túllépni a polgári átalakuláson a szocializmus irányába. Horváth Zoltán körültekintően ábrázolja e korszak számos problémáját, és portrékat rajzol a nemzedék tagjairól. Könnyed és elegáns stílusa, színes, eleven okfejtése nemcsak a szakemberek, hanem az érdeklődő nagyközönség számára is tanulságos olvasmányt ad.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!