TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar uralkodók pénzeiken

: Magyar uralkodók pénzeiken

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Numizmatika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

200 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633270936

tartalom:

"Az uralkodók pénzei magukban foglalják a törvényesen megkoronázott királyokét Szent Istvántól IV. Károlyig, a három kormányzóét, Hunyadi Jánosét, Kossuth Lajosét és Horthy Miklósét - mivel a kormányzók is gyakorolták a pénzverési jogot - valamint az erdélyi fejedelmekét János Zsigmondtól II. Rákóczi Ferencig. Egy-egy uralkodótól láthatunk egy általa kibocsátott pénz előlapját. Igen sajnálatos, hogy a hátoldal nem kerül bemutatásra, hiszen gyakran a címer, az Uralkodó címeinek felsorolása, amely gyakran az előlapon kezdődik, és a hátlapon fejeződik be.  A fekete-fehér fotó alatt olvasható a pénz leírása, meghatározása, feliratai, amennyiben van rajta, évszáma, verdejegye. Megadja az érem technikai jellemzőit: anyagát, súlyát (azaz tömegét) és átmérőjét. Ezenkívül vagy egy-egy érdekességet vagy a korabeli ár- és értékviszonyokra egy-egy példát is találunk. A következő egység az uralkodóról szóló szöveg: családjáról, tetteiről, haláláról. A függelék uralkodóink családfáit ábrázolja tizennégy táblában összefoglalva Árpádtól Habsburg Ottóig, illetve a Báthori és a Rákóczi család fejedelmi ágának vázlata kapott helyet a könyvben."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!