TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyar világ Berlinben

: Magyar világ Berlinben

Kiadás:

Pécsett,

Kiadó:

Fischer Ferencz könyv- és papírkereskedő

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

160 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Berlin! . . Ki hinné, hogy a porosz főváros több mint 6000 magyarnak ad állandóan kenyeret?! Pedig úgy van. A statisztikai kimutatás szerint Berlinben állandóan 6000 magyar él. De ezenkívül mennyi az átutazó ? Berlin a külföldre vándorolt magyar első stációja, ha itt megélni nem tud, akkor tova megy és másutt próbál szerencsét, de ha itt feltalálja azt a mi megélhetéséhez okvetlen szükséges, akkor itt marad és itt küzd a mindennapi kenyérért. És igen sokan vannak Berlinben a letelepedett magyarok között, a kik magas társadalmi pozíciót vívtak ki maguknak a porosz birodalmi főváros társadalmában vagy üzletvilágában. Különösen sok a magyar származású művész, kiknek híre bejárja az egész európai sajtót, a kik németek lettek, pedig magyarnak születtek. Nagyon sokan vannak közöttük, a kik már rég elfelejtették az édes magyar nyelvet, de azért valamennyien lelkes magyarok, szívükben magyarnak érzik magukat, s ha a szép magyar hontól messze távolban is élnek, s azt az elvet vallják, hogy művész hazája a nagyvilág. Azért átérzik, hogy a művész igazán csak hazájában lehet boldog és mindig vissza-visszavágynak, abba a hegyes-völgyes szép országba, hol csengő-bongó magyar nyelv édes danája mellett ringott bölcsőjük."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!