TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyarok a Délvidéken

: Magyarok a Délvidéken

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Zrínyi Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Nemzetiségi kérdés Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

246 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633271657

tartalom:

Domonkos László: Magyarok a Délvidéken című munkája polemikus mű, történeti önismeretünk korrekcióját készíti elő. A szerző szervesen beépítette tanulmányába mindazon résztanulmányok eredményeit és következtetéseit, amelyek a Délvidék magyar történetének átfogó feltárására törekedtek. A könyv igazi értékét a történeti tények avatott tolmácsolásában ismerhetjük fel. A tények csoportosítása adja meg a kötet polemikus élét: Domonkos hangsúlyos formában magyar nézőpontból vizsgálja a múlt és jelenkor dolgait, a Délvidék történetét nemzeti történetünk részének tekinti, szakít tehát azzal a szovjet-orosz és szerb-jugoszláv történetírói hagyománnyal, amely az ismert kényszerítő körülmények folytán a magar történettudományt is szolgai másolásra, vagy - jobb esetben - némaságra kárhoztatta. Domonkos László 'osztályharc' helyett nemzetek küzdelméről beszél, s minden egyes tételét a jelenkor vetítővásznán látjuk megismétlődni. Mondatai sarkosak és nem takarékoskodik a jeltőkkel: hév és indulat járja át az egész kötetet, a bevezető soroktól egészen a zentai ember leírásáig."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!