TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyarok beszélnek. Szemelvények emlékiratokból

Magyarok beszélnek. Szemelvények emlékiratokból

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

638 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Nemcsak történelmi személyiségeket mutat be ez a könyv, hanem névtelen embereket is, akik még találóbban jellemzik korukat. A történelmet ismerő bizonyára nemcsak aziránt érdeklődik, hogy királyok, fejedelmek hogyan éltek otthon, hogyan dolgoztak országos ügyeikben, hanem aziránt is, hogyan élt a múlt századok kisnemese, táblabírája, parasztja, bányásza: a kor igazán hitelesen ezeknek az embereknek magatartásában, gondolkodásában mutatkozik be. [...] A könyv bizonyára nemcsak lebilincselő olvasmány, hanem a tanárok és felsőbb évfolyamú középiskolások és egyetemi hallgatók hasznos segédkönyve is lesz a történelem tanulmányozásában. A könyv 3 részre oszlik: - neves személyiségek életrajza, önéletrajzi írásai; - a kor magánéletét - iskolázotságról, családi életről, ünnepségekről stb. - bemutató írások; - a kor politikai életét bemutató írások: milyen viszony alakult ki az egyes társadalmi rétegek között, vezető államférfiak gondolatai, külföldi és haza politikusok tárgyalásai.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!