TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyarok útja a pogányságtól a kereszténységig

: Magyarok útja a pogányságtól a kereszténységig

Kiadás:

Szeged, 2000

Kiadó:

Agapé Ferences Könyvkiadó és Nyomda Kft.

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

387 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634582141

tartalom:

"A Párizsban élő ferences történész kutatásai során azt kereste, hogy milyen vallási jellegű ismeretekkel rendelkezhetett a magyarság a feltételezhető őshazáiban, és milyen elemekkel gazdagodhatott az ott szerzett ismeretanyag a hosszú vándorlás idején. A jelen mű téma-megközelítése azért új, mert a politikai háttér pontosabb megrajzolása mellett, elsősorban azokat emeli ki, amelyek leírásában a szerző vallási vonatkozású részleteket vélt felfedezni. A magyarságban már a pogány korában is megvolt a természetfeletti világ iránti érzékenység. Mind a finn-ugor rokonnépek, mind a török-tatár népek ősvallásában mindmáig kimutathatók a puszta természetimádás, varázshit, szellemkultusz fölé emelkedő, magasabb rendű vallási eszmék a Világalkotó, az emberi sorsot kézben tartó Öregistenről, a másvilági életről, jutalomról, büntetésről. A családfőben, törzsfőben, fejedelemben az Ég Kiválasztottját tisztelték, uralkodójukat az Ég Istenével hozták kapcsolatba az emberistenítés bálványozó hite nélkül. De hosszú vándorútja végén a magyarság, maga mögött hagyva pogány múltját, bebocsátást kért és kapott a keresztény népek nagy családjába."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!