TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei

: "Magyarország a kereszténység ellensége". A Thököly-felkelés az európai közvéleményben

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

384 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630508834

tartalom:

Milyen visszhangot keltett a XVII. század második felének Európájában a török szövetségben kirobbant magyar függetlenségi harc? Magyarországról évszázadok óta azt hirdették, hogy a kereszténység védőbástyája. Még a XVII. század közepén is úgy szerepelt a magyarság, mint az Ottomán Birodalom ellen harcoló kereszténység előőrse, s Zrínyi Miklóst a kereszténység hőseként ünnepelték Európa-szerte. A bujdosók azonban már nemcsak az erdélyi fejedelemmel és a napkirállyal keresték a kapcsolatot, hanem egyre közelebb kerültek a török szövetség gondolatához, amelyet Thököly Imre meg is valósított. Milyen okok vezettek ehhez a változáshoz? Ezt a kérdést nemcsak a magyar kortársak vetették fel, hanem a külföldiek is. A szerző tüzetes vizsgálat alá veszi a francia és a hollandiai francia újságokat és folyóiratokat, hogy a napi események alapján vizsgálja meg a nyugat-európai visszhangot. Egész Európára kiterjeszti vizsgálatát, s tanulmányozza a magyar vonatkozású politikai, földrajzi és történeti írásokat, valamint a szépirodalmat, s nemcsak az eseményeket rögzíti, hanem véleményt is mond a történésekről, személyekről, politikai programokról és azok megvalósításáról. A könyvet gazdag illusztrációs anyag egészíti ki, amely szorosan kapcsolódik a korabeli sajtóhoz.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!