TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyarország kormányai 1848-1992

, : Magyarország kormányai 1848-1992

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

486 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630564025

tartalom:

"Kötetünk - mely pótolhatatlan segédkönyv mindazok számára, akik az utóbbi másfél évszázad történetével foglalkoznak, vagy akár csak érdeklődnek iránta Magyarország kormányait ismerteti az első felelős "minisztériumtól", a Batthyány-kormánytól az Antall-kormányig és mindenki által könnyen áttekinthető formában foglalja rendszerbe az idevonatkozó adatokat. Az I. fejezet időrendben és betűrendben sorolja fel a kormányokat, nyomon követve szerkezeti változásaikat is. A II. részben a minisztériumok élén álló miniszterek és más megbízott vezetők névsorai találhatók időrendben, mindenütt jelezve a tárcák megszűnését, létrehozását és névváltozását. Mindezt szervesen egészíti ki a III. fejezet a kormánytagok legfontosabb személyi adatainak felsorolásával. A kötethez csatoltuk az osztrák-magyar közös miniszterek, valamint a horvát bánok és a fiumei kormányzók hasonló rendszer szerinti feldolgozását is. Bölöny József professzor elhunytával az utóbbi öt év adatait Hubai László dolgozta fel és rendezte sajtó alá a kötetet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!