TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyarország külpolitikája 1919-1945

: Magyarország külpolitikája 1919-1945

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

485 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630931036

tartalom:

"Juhász Gyula művének harmadik, átdolgozott kiadása jelenik meg ezúttal a "Magyarország külpolitikája" sorozat 2. köteteként. A nagy sikerű, Akadémiai Díjjal kitüntetett, angolul is megjelent munka, egységes áttekintést ad Magyarország nemzetközi helyzetéről és külpolitikájáról 1919-től 1945-ig. Tartalmazza a szerző újabb, az angol, az amerikai és a német levéltárakban végzett kutatásainak eredményeit. Különösen sok új adattal gazdagodtak a müncheni döntés előzményeivel, az 1943-1944- es magyar béketapogatózásokkal, valamint az 1944-es fegyverszüneti kísérlettel foglalkozó részei a könyvnek, s új megvilágításba helyezik ezeket a témákat. Új vonása a kötetnek, hogy bemutatja a szerző eszmetörténeti írásai alapján: miként ítélte meg közvéleményünk Magyarország nemzetközi helyzetét a háború alatt és hogyan viszonyult a valósághoz. Juhász Gyula műve e korszakot bemutató nélkülözhetetlen kézikönyv, amely névmutatóval is bővült, olyan izgalmas olvasmány is, amely a történelmi igazság minél teljesebb feltárására, a sokoldalú, árnyalt ábrázolásra törekszik. A könyvet szakemberek, diákok és érdeklődő olvasók egyaránt haszonnal forgathatják."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!