TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyarország külpolitikája. 1945-1950

: Magyarország külpolitikája. 1945-1950

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

391 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630931427

tartalom:

"A jelen munka a népi demokratikus kormányzat külpolitikáját, illetőleg külpolitikai törekvéseit próbálja röviden felvázolni - külföldi és hazai levéltári forrásokra, dokumentumokra, visszaemlékezésekre és a sajtóra, valamint a történeti irodalomra támaszkodva - a fegyverszüneti megállapodás aláírásától a békeszerződés ratifikálásáig terjedő időszakban. Ennek kapcsán közelebbről is megvilágítja a szövetséges nagyhatalmak közép- és délkelet-európai politikájának a magyar külpolitikára gyakorolt hatását. Bemutatja a fegyverszüneti egyezmény aláírásának közvetlen előzményeit és létrejöttét, a függetlenségi front pártjainak külpolitikai elképzeléseit, valamint a koalíciós kormány külpolitikai programjának kialakításával és végrehajtásával kapcsolatos küzdelmeket. Kitér az ún. svábkérdés nemzetközi és hazai vonatkozásaira, valamint a magyar-csehszlovák lakosságcsere-egyezmény aláírásának körülményeire. Ismerteti a magyar békeelőkészítés fontosabb mozzanatait, köztük a kormánydelegáció moszkvai, washingtoni, londoni és párizsi útját. Részletesen tárgyalja a párizsi békekonferencia eseményeit, a magyar ratifikációs vita lefolyását, a koalíciós és ellenzéki pártok ezzel kapcsolatos külpolitikai törekvéseit, jövőről alkotott elképzeléseit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!