TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Magyarország külpolitikája 1945-1950

: Magyarország külpolitikája 1945-1950

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

391 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630931427

tartalom:

"E könyv Balogh Sándor A népi demokratikus Magyarország külpolitikája 1945-1947 című munkájának bővített és átdolgozott változata, és szervesen kapcsolódik a Magyarország külpolitikája korábbi köteteihez. A szerző jelen munkájában felvázolja Magyarország külpolitikáját, külpolitikai törekvéseit az Ideiglenes Nemzeti Kormány megalakításától a koreai háború kitöréséig terjedő időszakban, szoros kölcsönhatásban a szövetséges nagyhatalmak közép- és délkelet-európai politikájával, valamint a nemzetközi helyzet alakulásával. A gazdag hazai és külföldi levéltári forrásokra, újabban napvilágot látott dokumentumokra, valamint a sajtóra és a külföldi történeti irodalomra támaszkodó munka középpontjában a párizsi békekonferencia eseményei állnak. Tárgyalja a koalíciós és ellenzéki pártok ezzel kapcsolatos külpolitikai elképzeléseit, a magyar koalíciós kormány béke-előkészítő tevékenységét, továbbá a győztes hatalmaknak a magyar békeszerződéssel kapcsolatos álláspontját. Nem kerüli meg a szerző a párizsi békekonferenciát megelőző és különösen a korabeli közvéleményt élénken foglalkoztató kényes külpolitikai kérdéseket, így a fegyverszüneti szerződést, a német nemzetiségi lakosság kitelepítését, a magyar-csehszlovák lakosságcsere-egyezményt, a jóvátételt és a szovjet-magyar gazdasági megállapodásokat sem."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!