TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Menekültek menedéke

: Menekültek menedéke

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Mundus Magyar Egyetemi Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

388 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638033185

tartalom:

"Id. Antall József (1896-1974) a második világháború éveiben a Belügyminisztérium osztályvezetőjeként, kormánymegbízotti felhatalmazással irányította a hazánk földjére lépő százezernyi lengyel menekült, az ugyancsak nálunk menedéket kereső zsidó, francia, délszláv, olasz, orosz és más menekülők befogadását és ellátását, valamint a több hullámban érkező, közel kétszázezer határon kívüli magyar sorsának az alakítását. Tevékenységéért lengyel, angol és izraeli kitüntetésben részesült, de tetteiről itthon évtizedeken át alig lehetett szólni. Id. Antall József a háború után volt újjáépítési miniszter, a Magyar Vöröskereszt elnöke és a Kisgazdapárt pártigazgatója. Feljegyzéseiben a menekültügyön túl áttekinti családjának és saját ifjúkorának történetét, s tárgyalja kora magyar politikájának olyan összefüggéseit, amelyekről még dokumentumok sem maradtak fenn. A kötet értékét emeli az Antall-család gyűjteményéből válogatott páratlan értékű- többségében még sosem publikált - fotóanyag."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!