TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Metszéspontok. A Turultól a Márciusi Frontig

: Metszéspontok. A Turultól a Márciusi Frontig

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Szociológia Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

257 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630531771

tartalom:

"Hogyan értelmezhető az a folyamat, amelyben a keresztény-nemzeti kurzust a jobboldali politika irányába kiszélesíteni igyekvő - a harmincas évek kifejezését használva - törzsökös egyetemi hallgatók (közöttük dzsentri, kisnemesi származásúak), leszámolva korábbi nézeteikkel, viszonylag rövid idő alatt eljutottak a marxizmus vállalásáig, a kommunista mozgalomban, a politikai cselekvésben való aktív részvételig? Milyen folyamatokat foglalt magába ez a helyzet, és hogyan vált lehetővé, hogy 1936 tavaszán, amikor a Komintern Végrehajtó Bizottsága határozata értelmében - a KMP Központi Bizottsága és a pártszervezetek feloszlását követően - az itthon dolgozó kommunisták pártsejt- és pártszervezet-építő munkát nem végezhettek, a Turul Szövetség keretei között, az egyetemi ifjúság egy részéből a baloldalivá váló fiatalok bázisa alakulhatott ki? A szerző a fenti kérdésekre történetszociológiai elemzéssel adja meg a választ. A Turul Szövetség debreceni kerületéhez tartozó bajtársi egyesületek tevékenységének részletes feltárása lehetővé teszi e folyamatok megismerését és annak bemutatását, ahogyan Turul-vezetők is szembefordultak a szervezet célkitűzéseivel, és marxistává válva a Márciusi Front kommunista irányvonalához csatlakoztak."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

450 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!