TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Mindszenty József a népbíróság előtt

Mindszenty József a népbíróság előtt

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Pannon

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

270 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630268582

tartalom:

Hatvan esztendővel ezelőtt, 1949. február 8-án a második magyar kommunizmus vérbírái koholt vádak alapján életfogytiglani fegyházra ítélték Mindszenty József bíborost, Magyarország hercegprímását, esztergomi érseket. Élve átszenvedett vértanúsága azóta világtörténelmi távlatot nyert. Rabsága az egész magyar nép és a kommunista rabságban sínylődő valamennyi nép tragikus sorsát példázza. A II. világháborút követő egyik legnagyobb szabású koncepciós perről Mindszenty bíboros emlékirataiban részletesen beszámol. Ez az összeállítás három részre tagolódik: az elsőben részletek olvashatók az említett Emlékiratokból, a másodikban a Fekete könyv anyagát közlik, a harmadik rész Dr. Varga László tanulmánya, A Mindszenty-per - jogi szempontból.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!