TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Művelődéstörténeti tanulmányok a XVI-XVII. századból

: Művelődéstörténeti tanulmányok a XVI-XVII. századból

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Nemzeti Könyvtár

Terjedelem:

420 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Kötetünk a XVI – XVII. századi magyar történetbe, a török hódoltság korába vezeti az olvasót. A közreadott tanulmányok azonban nem a politikai élet eseményeivel, nem is a hadjáratokkal vagy országgyűlések történetével foglalkoznak, belőlük nem királyok, hadvezérek vagy államférfiak lépnek elénk. Szerzőjük, Takáts Sándor, a kisembereknek mindennapi küzdelmes, munkás életét rajzolja meg, a nagy történelmi események súlyát hordozó nép hétköznapjait.
„Köztörténetünk minden változatossága mellett is azért oly száraz, mert az élet közvetlensége hiányzik belőle írta egyik tanulmányában Takáts. – Nálunk még ma is a politika és a hadviselés a fő a történetírásban. A politikai és a hadi küzdelmek szereplőinek a dolgai minden helyet maguknak foglalnak le, s így aztán a nemzet belső életének és művelődésének alig maradt évkönyveinkben hely. A magyar műveltségtörténet – különösen a szorosan vett népé – igazán mostoha sorsban részesült. Alig van kor, melynek belső életét igazán ismernők. A legtöbb történetíró a magyar nép életének ismertetését kimeríti azzal, hogy jogi, politikai és hadi kötelességeit megvilágítja. szorosan vett társadalmi fejlődéssel, a köznapi élet jelenségeivel már alig foglalkozik... Amit íróink e téren eddig elmulasztottak, azt kétszeres erővel pótolnunk kell. Ha a magyar nép igazi múltját ismerni akarjuk, akkor könyveinket politikával és háborúk leírásával ne tömjük meg. Ne csak a pusztításnak, de az építésnek is adjunk helyet.”

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!