TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Nagy Ferenc miniszterelnök. Visszaemlékezések, tanulmányok, cikkek

Nagy Ferenc miniszterelnök. Visszaemlékezések, tanulmányok, cikkek

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Occidental Press

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

161 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637871055

tartalom:

"Ez a könyv nem akar életrajzi mozaik lenni, még csak nem is Nagy Ferenc miniszterelnökségének története, hanem barátainak, munkatársainak, a kor ismerőinek visszaemlékezései és életműelemzései, illetve a történeti és geopolitikai háttér felvázolása. A szerzők sokszor egymással ellentétes megvilágításba helyezik a történéseket, s még a tények terén is itt-ott ellentmondanak egymásnak. Ez nem is lehet másként, amíg zárt archívumok mélyén rejtőző okmányok nyilvánosságra nem kerülnek. A gyűjteményben egy gondosan szerkesztett korai életrajztól kezdve bizalmas feljegyzéseken, hatásos cikkeken, jellemző kis epizódokon át egy nagylélegzetű nekrológig mindenféle műfaj megtalálható. Ez óhatatlanul egyenetlenséggel jár stílus és mondanivaló terén egyaránt, arról nem is szólva, hogy a kötet nemcsak hogy nem tér ki Nagy Ferenc életművének számos részletére, de sokszor kénytelen ismétlésekbe is bocsátkozni. Így is egy nagyformátumú államférfi képe bontakozik ki a nagyszámú tanú beszámolója nyomán, valamint az ország és a nemzet érdekeit helyesen felismerő politikusoktól vezetett jólszervezett párté, melynek átgondolt stratégiája két éven át verte vissza a szovjet-kommunista hatalmi törekvéseket, kötött többnyire előnyös kompromisszumokat, hajtott végre radikális reformokat, újjáépítette az országot, stabilizálta a gazdaságot - és amelynek ma nincs utódja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!