TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Nagybánya. A hazai szabadiskolák múltjából

: Nagybánya. A hazai szabadiskolák múltjából

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Múzsák Közművelődési Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

100 p., 100 oldalnyi fekete-fehér kép

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635630603

tartalom:

"Az egykori Nagybánya a hazai szabadiskolák múltjának kutatóját éppen olyan varázserővel vonzza magához, mint a modern magyar művészet történetének szerzőit, a művésztelep korszakalkotó jelentősége vitathatatlan tényként vésődött be nemcsak a szakemberek, hanem a magyar művelődéstörténet iránt érdeklődő közönség tudatába. A növendékek nagy számánál s köztük számos kiemelkedő tehetség jelenléténél fogva - ugyanolyan szerves részét alkotja a művésztelepnek, mint az a körülbelül fél tucat jelentékeny művész, az ún. nagybányai csoport, akikkel a hazai művészettörténet a múltban és a jelenben elsősorban számolni szokott. Az alábbi írás éppen abban különbözik valamennyi, a művészteleppel foglalkozó munkától, hogy a művésztelep történetét a festőiskolában folyó tevékenység oldaláról kísérli megközelíteni, az ottani élet mozgását, a nyomon követhető főbb események alakulását követve figyelemmel, amely események jóval kiterjedtebb jelentőségűek, hogysem egy szabályos, előre megszabott iskolai élet szervezeti keretei közé beilleszthetők lennének. Ezekben az eseményekben maguk az érett művészek, illetve művésztanárok is természetesen mellőzhetetlen szerepet játszanak, ki nagyobb, ki kisebb mértékben folyt be a festőiskola életébe, sőt tudvalevően olyan is van köztük, aki egész életére szólóan eljegyezte magát vele."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!