TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Naplóm az emigrációból. I-II. kötet

: Naplóm az emigrációból. I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

189 p., 262 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631725820

tartalom:

˝Perczel Miklós honvéd ezredesnek, Perczel Mór tábornok öccsének, a nagy költő, Vörösmarty Mihály tanítványának emigrációs naplója elsőrendű történelmi forrás, amely először jelenik meg nyomtatásban. Szerzője - bátyja révén - részese volt a szabadságharc sok nagy csatájának, s később, az emigrációban szerepe még jelentősebb. Följegyzéseinek első része a törökországi internálás hazai és európai hírekre figyelő szorongó hangulatában született. Szemtanú idézi az átélt történelmi eseményeket, de plasztikus képet ad az emigráció életviszonyairól, hétköznapjairól is. Perczel Miklós sok nyelvet ismerő, széles látókörű, minden iránt érdeklődő, erősen kritikus szellemű ember, akinek írását értékes közlései mellett jó magyar nyelve s a Perczelekre jellemző szenvedélyesség is olvasmányossá teszi. A emigrációs napló második kötete a törökországi internálásból szabadult magyar menekülők amerikai állomásait tárja elénk. Útjukat a republikánusok lelkesedése és a kormányok gyanakvása kíséri. Amerikában napjaikat kezdetben az ünneplés, később a kemény munka, az amerikai társadalomba való beilleszkedés nehézségei töltik ki. Figyelemmel kísérik a világpolitikai változásokat, Kossuth magányos harcát az amerikai közvélemény megnyeréséért, reményt nyernek és reményt vesztenek.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!