TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Nemzetiszínű pogányság

: Nemzetiszínű pogányság

Kiadás:

Budapest, 1937

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Magyar történelem Kereszténység Kiadta: a szerző

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

24 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Közi-Horváth József római katolikus pap, országgyűlési képviselő. Segédlelkész volt Magyaróváron, majd 1931-től kisszemináriumi prefektus és a Dunántúli Hírlap szerkesztője Győrött. 1935-ben a végleges szervezeti formát öltő Actio Catholica első országos titkára lett. 1939-ben Győr város országgyűlési képviselője volt. A parlamentben 1944. március 22-én és november 2-án egyedül tiltakozott magyar állampolgárok elhurcolása ellen. 1945 nyarán felismerte a keresztény politizálás előtt torlódó akadályokat, politikai visszavonulása pedig váddá vált ellene. 1947 nyarán kénytelen volt elhagyni az országot. Bekapcsolódott az emigráns mozgalmakba, s ezeken belül egyre inkább a katolikus szervezetekbe. Megírta Mindszenty József, és elsőként Apor Vilmos életrajzát. Szülőfalujában, Agyagosszergényben 1992. november 4-én temették újra." Ez a műve állásfoglalás a nemzetiszocialista eszmék terjedése ellen, a keresztény szellemiség nevében.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!