TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Ráby Mátyás önéletírása

: Ráby Mátyás önéletírása

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Századok

Terjedelem:

255 p., 8 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az előhangból: "Furcsa kis ember lehetett; a történelmi magyar szabadsághősök, akik közé alapjában tartozik, bizonyára idegenkedve, sőt, megütődve néztek volna rá. Nem lovon jött, seregek élén, felszabadítani az ország elnyomottjait - kicsiny hivatalnok volt, kötözködő és makacs, a kard és puska helyett feljelentésekkel ostromolta a vármegye bástyáit. Ha gaztettnek jutott nyomára, hadonászva követelt igazságot, s ha kidobták, másnap megint beállított s újrakezdte. Sem kellemes ember nem lehetett, sem szilárd nyugalmával imponáló. Mindenbe beleártja magát, a legkisebb szabálytalanság miatt kész szembeszállni a fél világgal. Néha nemcsak részvétet és bámulatot kelt, hanem már-már a komikumot súrolja. S mégis: murai és rábai Ráby Mátyás a magyar szabadságharcok és forradalmak bátor és nemes előfutára. Elszánt és szívós küzdelmeinél s igaz ügyért viselt végtelen szenvedéseinél fogva megérdemli, hogy ott legyen a helye a szabadság hősei közt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!