TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Pannonia a korai császárság idején

: Pannonia a korai császárság idején

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Apollo Könyvtár

Terjedelem:

202 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630502933

tartalom:

"Egy római provinciáról szóló könyv más szempontokat követ, mint egy mai ország római korát ábrázoló munka. Az olvasó ezért talán hiányolni fogja a hazai római emlékek és ásatások leírását, amely egy "Magyarország a római korban" című könyvnek legfontosabb feladata lenne. Ilyen munka más országokban nem ritka, és nálunk sem lenne haszontalan e műfaj megteremtése. Mivel a mai politikai határok csak kivételes esetben egyeznek a római tartományok határaival, ez a műfaj sok országban jobb híján pótolja azt a történeti szempontból indokoltabb ábrázolásmódot, amely a római kor földrajzi és politikai egységeiből indul ki. A magyar régészet- és történettudományban szerencsére mindig megvolt a törekvés, hogy kitekintsen az egykori Pannóniának csupán mintegy felét alkotó Dunántúl határain. Ebben a könyvben is arra törekedtem, hogy Pannónia minden része a kor történetében játszott szerepének megfelelő figyelemben részesüljön."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!