TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Pápától Brüsszelig

: Pápától Brüsszelig

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Littera Nova Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

511 p., 8 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639212253

tartalom:

˝A történész szívesen ajánlja az olvasó figyelmébe ezt a könyvet. Egyrészt szakmai okokból, mint társadalomtörténeti forrást, amely a korábbi, letűnt, polgári világot, egy, a régi magyar középosztályhoz tartozó család l9-20. századi sorsának alakulásait mutatja be. Benne először Lázár Andor (1882-1071) emlékezéseit találjuk, aki egy vidéki városból, református tanítók, lelkészek leszármazottjaként, mint félárva, szegény fiú kezdte útjait a magyar politikai elit, az igazságügyminiszteri poszt felé. E sorok írója jól emlékszik arra a hagyományosan tiszta, emberi tartásra, amely idős korában, a kitelepítés és más megpróbáltatások után is jellemezte, és amely kezdettől szembeállította őt a totalitárius rendszerekkel, jobb- és baloldali változatban egyaránt. A másik, ezt folytató emlékezést fia, Lázár György (sz. 1920) eredetileg éppen azért írta, hogy külföldön született, Angliában és Belgiumban élő Gyermekeinek, unokáinak bemutassa a régi, feledhetetlen hazát, amelyet oly nehéz szívvel kellett a szovjet hatalomátvételkor elhagynia, és amelyhez, lelke mélyén, - tanúsíthatom - kinti karrierje során is mindig hű maradt. S ha e könyvet, olvasás után letesszük, elgondolkozhatunk azon, hogy mi mennyit vesztettünk azokkal, akiknek így vagy úgy el kellett e hazát hagyniuk és akik alkotó ereje, utódaikéval együtt, immár más országokat tesz gazdagabbá. A vigasz talán annyi, hogy közülük sokan hírvivőink lehettek a jövő Európájában, ahol, ha igaz, ismét találkozhatunk.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!