TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Petőfi napja

: Petőfi napja

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Sorsdöntő Történelmi Napok

Terjedelem:

82 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630506475

tartalom:

˝Hogyan ragadják meg az első kínálkozó alkalmat forradalmi céljaik elérésére a márciusi fiatalok, s hogyan tartják vissza magukat elérhetetlen célok hajhászásától; hogyan igyekeznek keresztezni törekvéseiket a hatalom birtokosai, s végül hogyan hajolnak meg előttük mégis; hogyan próbálják őket a maguk szekerébe fogni a liberális nemesi ellenzék képviselői, s hogyan lesznek azután ők maguk is a forradalmi mozgalom szekértolóivá; hogyan szegülnek szembe a forradalommal a pesti polgárság egyes csoportjai, s hogyan szánják el magukat utóbb a kényszeredett pálfordulásra; hogyan tör fel a pesti tömegekből Petőfiék színre léptekor a forradalmi lelkesedés, s hogyan vegyülnek bele ebbe a megfontolást nem ismerő ösztönösség elemei is. Erről fest színes és élményszerű képet 1848 március 15-ének e minden korábbinál alaposabb és hívebb rajza.˝

leírás:

Néhány lap kijár.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!