TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Rákóczi-tanulmányok

Rákóczi-tanulmányok

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

778 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963051947x

tartalom:

"A hazai és külföldi szerzők tanulmányaiból álló kötet elsősorban II. Rákóczi Ferenc politikájának egyetemes történeti összefüggéseiről, a társadalmi fejlődés, az államszervezet kérdéseiről, a korabeli művelődési viszonyokról nyújt a korábbinál teljesebb és árnyaltabb képet. Komplex módon tükrözi a XVII. és XVIII. század fordulója körüli időszakra vonatkozó legújabb társadalomtörténeti és kultúrhistóriai kutatások eredményeit. Tematikai és tartalmi szempontból három nagyobb témakörre, szerkezeti egységre épül: Állam és társadalom, A Rákóczi-szabadságharc külpolitikája, valamint Művelődés és hagyomány. Ez alkotja a Rákóczi-szabadságharc és a kuruc emigráció évtizedeire is kiterjedő tanulmánykötet törzsanyagát. Dokumentumok, hiteles forrásokon alapuló, francia, német, török nyelvből fordított dokumentumokkal kísért írások teszik teljesebbé a sokoldalúan feldolgozott kérdések nemzetközi összefüggéseit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!