TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Rákosi a hatalomért 1945-1948; Rákosi a csúcson 1948-1953; Rákosi bukása, száműzetése és halála 1953-1971

: Rákosi a hatalomért 1945-1948; Rákosi a csúcson 1948-1953; Rákosi bukása, száműzetése és halála 1953-1971

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Európa Könyvkiadó Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Magyar történelem Ötvenhat Politika Életrajz Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

365 p., 567 p., 642 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630769484

tartalom:

"Készült rá, hogy megmutatja, ki is ő valójában. Volt fogolyarca, szabadember-arca, hivatalos arca; számos ábrázata. És egy sem. Fogolyarcáról maga mondta a bíróság előtt: ha valami baja van, az angol "keep smiling" tréningjei alapján inkább derűs arcot vág. Nem látták rajta soha a zavar jelét. Talán nem is tudott elsápadni, elpirulni. Semleges vonások, semleges lélek. [...] "Rengeteg előítélet, mendemonda, legenda él vele kapcsolatban" - írja Pünkösti Árpád könyve főszereplőjéről. "Távolodva a nevével jelzett korszaktól, egyre inkább úgy emlegetik csak, mint kicsi, kopasz, kellemetlen, kövér, (zsidó) embert, vagy mint született gonosztevőt: Rákosi (Roth) Mátyást... Pedig a sommás ítélkezés nem képes megmagyarázni még a szervezett tapsokat sem, nemhogy RM második meg első helyét a négy esztendőn át megtűrt közvélemény-kutatás népszerűségi listáján." [...] Ha a tények kifacsarása művészet, Rákosi a politika Picassója. Cinikus volt. Miközben hidegvérrel csukatott le tízezreket, s végeztetett ki százakat, viccelődött, hogy az ellenség hullája jó szagú. [...] Minél korlátlanabbá vált uralma, annál felületesebb lett, igénytelenebb önmagával szemben. Öregedett a hatalma, mely 1956 júliusában úgy ért véget, hogy hajnalban jakut feleségével és három kisbőrönddel felkapaszkodott a "tyihod"-nak (lajhárnak) becézett repülőre, és visszatért Oroszországba - életfogytig tartó száműzetésébe."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!