TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Rákosi, Sztálin legjobb tanítványa

: Rákosi, Sztálin legjobb tanítványa

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

501 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630776634

tartalom:

˝Uralkodása idején Rákosi Mátyás nemcsak a "magyar nép bölcs Vezére" hanem Sztálin legjobb, legodaadóbb magyar tanítványa is volt. Stréber. Ezt az egyetlen szavas jellemzést hajdani tanára, a költő Babits Mihály írta róla. aki 1906-ban latinra tanította. Pedig Rákosi törtetése, mindenáron való érvényesülni akarása évek múltán derült ki igazán: hatalmának tombolásakor vált súlyosbító körülménnyé, amikor nemhogy az országot, a saját villáját is börtönné változtatta. A köztársaság elnökét, majd a politikai rendőrség hírhedt vezetőjét, Péter Gábort is ott fogatta le, sőt fél éjszakán át "atombiztos" óvóhelyén őriztette. Magyarországon soha nem büntettek, állítottak bíróság elé és tartottak börtönben, internálótáborban annyi embert, mint a Rákosi-kor csúcséveiben: 1949 és 1953 között. Nem csupán a disznóvágás volt bűn, hanem a munkahelyváltás, de a viccelődés is. Egy-egy vicc tarifája hat vagy húsz hónap börtönbüntetés is lehetett. Rosenfeld József bácskai terménykereskedő tehetséges negyedik gyermeke lehetett volna hat nyelvet beszélő sikeres külkereskedő, vagy katonatiszt, netán bankár, de akár a munkásmozgalom mártírja is. Mindezek helyett Rákosi Mátyás többek között mártírgyártó lett- egy sikertelen modernizációs kísérlet vezére. Fogoly maga is. Egy gyermekkora idején még igen vonzó, de a torzulások ellen védtelen eszmerendszer foglya a huszadik században... Pünkösti Árpád korábban három könyvben, mintegy trilógiában írta meg Rákosi Mátyás pályafutásának történetét. Rákosi a hatalomért (1992), Rákosi a csúcson (1996), Rákosi bukása, száműzetése és halála (2001). Nagy szakmai elismeréssel és közönségsikerrel fogadott, alapos és részletes munkájának lényegét most ebben a kötetben foglalta össze, egy definitív, olvasmányos monográfiában Sztálin legjobb magyar tanítványáról.˝

leírás:

A kötés kissé meglazult.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!