TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Régészeti tanulmányok

: Régészeti tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

485 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632704215

tartalom:

˝A kötetbe régészeti tanulmányaim egy részét gyűjtöttem egybe. Mintegy negyven év munkásságából kellett válogatnom: örülök annak, ami belekerült a könyve, és sajnálom a kimaradtakat. Kétféleképpen is olvashatók ezek az írások, úgy is, mint a magyar régészet egy-egy kérdésének fejtegetése, ám úgy is, hogy miként elevenedik meg bennem a múlt. Az olvasó láthat munka közben (A régész műhelyében című fejezetben), részese lehet töprengéseimnek arról, hogy mit jelent magyarságunk (Mi a magyar?), elkísérhet abban a labirintusban, ahol a magyarság ősvallását keresem (Tanulmányok ősvallásunkról), és velem együtt izgalommal figyelheti egyik feltevésem kialakulását (A ˝kettős honfoglalás˝-ról). Ezek után érkeztünk el Árpád népéhez, fejedelmeink, királyaink történelmi emlékekben gazdag századaihoz. Ám e századokban a honfoglaló magyar nép mindennapjára éppúgy figyelünk, mint ötvösremekeire.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!