TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Régi feljegyzések Magyarországról

: Régi feljegyzések Magyarországról

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

203 p., 16 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631130835

tartalom:

Ez az igen érdekes gyűjtemény úgyszólván a magyar történelem egészéről ad áttekintést, sok alig ismert vagy ismeretlen forrást tár az olvasó elé levelek, követjelentések, naplórészletek, útleírások mozaikkockáiban. Tudomást szerezhetünk belőle Abu Hamid al Garnátiról, aki 1150 és 1153 közt járt hazánkban; egy fertőrákosi hazánkfiáról tudhatjuk meg, hogy kalandozta be a fél világot a XIV. század elején. Szerepelteti a szerző IV. Jenő pápa diplomatáját is, Traversarit, aki a Zsigmond kori Magyarországról ír, mint szemtanú. Hans Dernschwam 1555-ben járt a török uralom alatti országrészben, döbbenetes erővel írja le a hódoltság irtózatos körülményeit. Egy svéd diplomata a hegyaljai Kánaánról tesz említést s Gyulafehérvárról, ahol a Rákóczi-családdal tárgyal; Hammerschmid útinaplója a Duna mellékéről ad színes képet Bécstől Karlócáig, a török kiűzetése után. Alekszandra Pavlovnáról, a nádor feleségéről és a múlt század eleji pazar képzeletű őshazakutatókról is rendkívül színes fejezetek szólnak. A szerző saját eredményeivel, a szaktudomány legfrissebb adataival siet a népszerű ismeretterjesztés segítségére.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!