TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Régi magyar asszonyok

: Régi magyar asszonyok

Kiadás:

Budapest, 1914

Kiadó:

Élet Irodalmi és Nyomda Rt.

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Bibliotheca Vitae - Az élet könyvei

Terjedelem:

341 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Takáts Sándor (Komárom, 1860 Bp., 1932) történész, levéltáros, az MTA tagja. "Ritka, elgondolkoztató könyv ez korunkban. Patinás, mint egy régi nemesi címer és ünnepélyes, mint egy királyi levél...Takáts Sándor a magyar nővilág egyik legregényesebb korszakát választotta borongó munkálkodásául. Azt a korszakot, amikor a férfiak életük nagy részét a török ellen hadakozásban, a végházakban töltötték, csak akkor ültek le odahaza, ha már nem tudtak megmozdulni a köszvénytől. Az asszonyok maradnak otthon a várakban, udvarokban, kastélyokban és ők építik tovább a nemzeti életet legközebbi családjukban, udvartartásukban, atyafiságukban, cselédségükben, sőt az országos ügyekben is. Ennek a romantikus korszaknak a levegőjét hozza közelünkbe ez a könyv olyan érezhetően, hogy pillanatokra és órákra hajlandók vagyunk elfelejteni a körülöttünk lévő jelent, legfeljebb legyintünk egyet: eh, valamikor ebből is történelem lesz, amelynek éppen úgy akadnak írói és költői, mint a régmúlt magyar koroknak..." Krúdy Gyula, Nyugat

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!