TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Saját utamat jártam. Batthyány Lajos miniszterelnök 1807-1849

, : Saját utamat jártam. Batthyány Lajos miniszterelnök 1807-1849

Kiadás:

Zalaegerszeg, 2007

Kiadó:

Zala Megyei Levéltár

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

175 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789637226618

tartalom:

"Batthyány Lajos gróf, első felelős magyar miniszterelnök, az 1848-1849-es szabadságharc vértanúinak egyike a 19. század, sőt a mindenkori magyar történelem legkiemelkedőbb államférfijai közé tartozott, az utókor azonban - népszerűbb kortársaitól eltérően - méltatlanul megfeledkezett róla. Batthyány születésének 200. évfordulóján megjelenő albumunk a személyéhez kötődő eredeti - írott, képi vagy tárgyi - dokumentumok (kéziratok és nyomtatványok, metszetek, litográfiák és festmények, archív fotók és relikviák) reprodukcióinak segítségével mutatja be Batthyány pályafutásának leglényegesebb állomásait, magánéletének és közéleti tevékenységének legfontosabb mozzanatait. Kötetünk időrendben, húsz fejezetbe rendezve adja közre Batthyány portréit, kéziratait - köztük miniszterelnökségének legjelentősebb dokumentumait -, személyes tárgyainak képeit, valamint a vele szoros kapcsolatban álló személyek és a hozzá kapcsolódó helyszínek és események egykorú, vagy közel egykorú ábrázolásait, a legnevesebb ősöktől egészen az 1870. évi újratemetésig. Az archív képeket családfa-rekonstrukciók és a legfontosabb helyszíneket bemutató térképek egészítik ki. Könyvünk több szempontból is úttörő jelentőségű: ez az eddigi legteljesebb - a bicentenárium elmaradt, nagy összegző kiállítását is némiképp pótolni kívánó -, Batthyány Lajosra vonatkozó képválogatás; számos, hazai és külföldi közgyűjteményben őrzött, vagy magántulajdonban lévő eredeti dokumentum reprodukciója pedig itt jelenik meg először nyomtatásban."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!