TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei

"Sirály vagyok, sehová se való..." Útközben Erzsébet királynéval

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1998

Kiadó:

Argumentum Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Ausztria története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

149 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634460879

tartalom:

"A királyné életének utolsó évtizedében úgyszólván állandóan úton volt, így próbált menekülni rettenetes lelki állapotából, ami a trónörökös tragikus vége folytán egyre csak súlyosbodott. Évente már csupán néhány hetet töltött el Bécsben, azért, hogy újból csak nekiinduljon a következő utazásnak. Nehéz volna felsorolni azt a tömérdek országot-várost, amit eközben meglátogatott. Ezekről az úti élményekről a királyné maga nem készített feljegyzéseket. Nem volt célja a benyomások rögzítése. Ritkán találunk a szakirodalomban néhány sort vagy rövid üzenetet Ferenc József és a család részére. Annál értékesebbek viszont az utókor számára szerencsésen megmentett - mind a mai napig úgyszólván egyedüli forrásnak számító levelek. Ezeket a kíséretében lévő főudvarmester és az udvarhölgyek írták Ferenczy Idához, a királyné felolvasónőjéhez és barátnőjéhez, aki gyenge egészsége miatt az utazásfáradalmait ebben az időben már nem tudta vállalni, aki azonban a távolban is úrnője rendíthetetlen bizalmasa volt és maradt. Könyvem gerincét ezek a szöveghűen közreadott, ma is a helyszíni tudósítás elevenségével ható, eddig még nem publikált, dokumentum-értékű levelek képezik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!