TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Szalárdi János siralmas magyar krónikája

: Szalárdi János siralmas magyar krónikája

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Bibliotheca Historica

Terjedelem:

820 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632071751

tartalom:

˝XVII. századi krónikásaink nem győznek eleget keseregni a magyar történetírás visszamaradottságán és visszhangtalanságán. Ha megértjük is tiszteletre méltó türelmetlenségüket, amellyel egy csapásra olyan magaslatokon kívánták látni a hazai históriát, ahol a nyugati országokét külföldi tanulmányútjaikon tapasztalták, nem feledhetjük, hogy keserű soraikat éppen a magyar történetírás előrefeszülésének egyik legnagyobb korszakában vetették papírra. Így aztán helyzetképük nem annyira saját koruk, mint inkább a Mohácsot megelőző egy és negyed század viszonyaira illik rá. Valóban meghökkentő, milyen sivár képet mutat a XV. század és a XVI. század első negyedének magyar történetírása, jóllehet a humanizmus - amely mindenütt e diszciplína nagy fejlődését hozta magával - a magyar írástudókat sem hagyta érintetlenül...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!