TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Szemere Bertalan leveleskönyve (1849-1865)

Szemere Bertalan leveleskönyve (1849-1865)

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Balassi Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

313 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963506263x

tartalom:

"Szemere Bertalan, az első felelős magyar kormány belügyminisztere, a későbbi miniszterelnök azon kevesek közé tartozott, akik az emigrációban szembefordultak Kossuth Lajossal. A kötet az emigráns Szemere leveleskönyvéből - az ő leveleiből s a hozzá írottakból - ad válogatást. A százharminc levélből megismerhetjük a párizsi, a londoni, a brüsszeli és az amerikai emigránsok politikai harcát, megpróbáltatásokban sem szűkölködő mindennapi életét. Végigkísérhetjük Szemere küzdelmeit attól a pillanattól kezdve, amikor 1849. augusztus 24-én átlépte a magyar határt, egészen 1865-ig, amikor a súlyosan beteg férfi orvosi kísérettel visszatért Magyarországra. A kötetben - mások mellett - a következőktől olvasható levél: Mészáros Lázár, Vukovics Sebő, Jósika Miklós, Ludvigh János, Lukács Móric, Perezel Mór, Batthyány Kázmér, Teleki László, Rónay Jácint, Erkel Ferenc, Vay Miklós."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!